Dziś spróbowałam zrobić sama, dostosowując proporcje według swojego uznania.
Składniki
1 dojrzałe mango (naprawdę mocno dojrzale, miękkie)
1 opakowanie jogurtu greckiego (u mnie 340 g)
dwie spore szczypty kardamonu
50 - 100 ml wody
1 łyżka melasy (można zastąpić miodem)
Mango obrać, pokroić na mniejsze kawałki, pestkę wyrzucić. Uwaga - blisko pestki znajdują się włókna, których trzeba unikać :-) Włożyć kawałki owocu do blendera, wyłożyć jogurt, dolać wodę, kardamon i melasę. Zmiksować regulując gęstość wodą.
I już!
Smacznego
A testerzy powąchali, posmakowali i stwierdzili, że wybierają czereśnie i truskawki. No cóż, będzie więcej dla mnie :-)
testerzy nie wiedzą co lepsze! :)
OdpowiedzUsuń:)
Usuń