wtorek, 26 marca 2013
Najlepsze kruche ciasteczka
Przepisów na kruche ciasteczka jest bardzo dużo. Wypróbowałam co najmniej kilkanaście. Ten jest zdecydowanie najlepszy :-) Dostałam go od przyjaciółki.
Składniki:
180g miękkiego masła,
170 g cukru,
1 jajko,
1/4 łużeczki soli,
1 łyżeczka ekstraktu waniliowego,
330 g mąki,
skórka cytrynowa (opcjonalnie) - ja wolę waniliowe, bez skórki :-)
Masło utrzeć na puszystą masę, połączyć z cukrem.
Dodać jajko, sól, wanilię i skórkę.
Wymieszać z mąką.
Zawinąć w folię, chłodzić przez 1 h w lodówce.
Rozwałkować na ok. 5 mm albo cieniej
Piec w 180 stopniach przez 13-15 min.
Zawsze wychodzą! Idealnie nadają się do lukrowania
My dziś będziemy wykrawać ciasteczka wielkanocne
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz